Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

DAVE ft FREDO - FUNKY FRIDAY


Όσο και αν φαίνεται περίεργο το μοναδικό τραγούδι που απειλεί τον Calvin Harris και τον Sam Smith στην Βρετανία είναι το συγκεκριμένο τραγούδι αφού σύμφωνα με τον νέο τρόπο υπολογισμού των charts έχει τα φόντα να χτυπήσει το "Promises" από το πουθενά. Βέβαια του λείπουν τα radio streams οπότε το "Funky Friday" μπορεί να βρεθεί κατευθείαν στο νούμερο 2 αλλά και πάλι η rap φαίνεται και σε αυτή την περίπτωση να παρουσιάζει έξαρση. Marshmello, Rita Ora και Dynoro θα εξακολουθήσουν να κάνουν υψηλές πτήσεις ενώ και η Freya Ridings για την οποία έχω μιλήσει εδώ και καιρό λειτουργεί ως μια νέα Florence & The Machine. Για το μέλλον τα τραγούδια της Lady Gaga από την ταινία θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους και στο Βρετανικό chart με το "Shallow" να φαίνεται να γίνεται Top 5 τουλάχιστον.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες η αναστάτωση που έφερε το album του Lil Wayne με πολλά singles να ντεμπουτάρουν πολύ ψηλά δεν επηρέασε τους Maroon 5 στην κορυφή με τους Juice Wrld και Post Malone να μην φαίνεται να τους απειλούν άμεσα αν και ο δεύτερος μόλις κυκλοφόρησε το video για το "Better Now" του οποίου τα video stream θα προσμετρηθούν τις επόμενες εβδομάδες. Πάντως και εδώ η Lady Gaga θα κάνει πολύ αισθητή την παρουσία της με αρκετά τραγούδια από την ταινία που προβλήθηκε αυτές τις ημέρες να αρέσουν πολύ. Από αυτούς που θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν μέσα στην δεκάδα του Billboard πάντως είναι σίγουρα οι 5 Seconds Of Summer ενώ και εδώ το "Happier" του Marshmello πάει να γίνει Top 10.
Tώρα για το "Funky Friday" η γνωμοδότηση μου είναι πως για Βρετανική rap είναι αρκετά ενδιαφέρον με τα σωστά basslines ενώ το debut album του Dave αναμένεται την νέα χρονιά για να δούμε πόσο θα επιβεβαίωση τον τίτλο του πολλά υποσχόμενου.
Rate (4/5)


Password:soundfist7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου